Sınav Kaygısı
Kaygı düzeyinin saptanmasıyla psikoterapi ile kişinin kaygısını yönetmesi öğretilir.
Birebir Seans Hakkında Kısa Bilgi
Kaygı düzeyinin saptanmasıyla psikoterapi ile kişinin kaygısını yönetmesi öğretilir.
Birebir Seansın Kazanımları
Sınav kaygısı; öncesinde öğrenilen bilginin sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olan ve başarının düşmesine yol açan yoğun kaygı olarak tanımlanır. Huzursuzluk, endişe, tedirginlik, sıkıntı, başarısızlık korkusu, çalışmaya isteksizlik, mide bulantısı, taşikardi, titreme, ağız kuruluğu, iç sıkıntısı, terleme, uyku düzeninde bozukluklar, karın ağrıları vs. bedensel yakınmalar, dikkat ve konsantrasyonda bozulma, kendine güvende azalma, yetersiz ve değersiz görme sık görülen belirtilerdir.
Gerçekçi olmayan düşünce biçimlerine sahip olmak kaygını oluşmasında en önemli süreçlerdir. Bunaltıya eğilimli kişilik yapısı (mükemmeliyetçi, rekabetçi) olanlarda daha sık görülür. Sosyal çevrenin beklentileri ve baskısı da önemli bir etkendir.
Bu gerçekçi olmayan düşünceler için düşünce ve inançları sorgulayarak bilişsel davranışçı terapi modeli kullanılır. Gevşeme egzersizleri ve kaygıyı bastırmaya değil, onu kabul etmeye ve tanımaya çalışmak amaçlanır.
Uzman
Girne Amerikan Üniversitesi psikoloji bölümü (%100 ingilizce) mezunuyum. Şu an GPD derneği üyesiyim. Yıllarca hastanelerde yaptığım uygulamalı stajlar ve çalıştığım rehabilitasyon merkezi ile teorik bilgilerimi uygulamaya geçirdim. Akademik başarıların yanında, aslında bir insanı iyi bir psikolog yapan şeyin ''iyi insan''... Devamını oku
1 Onaylı Kullanıcı Yorumu
Emine Kul (5 / 5)
Yorum Cevap :
Psikolog Hülya Yeral 08-05-2021 11:53
Psikolog Hülya Yeral 08-05-2021 11:56
teşekkürler
Psikolog Hülya Yeral 08-05-2021 11:57
Teşekkürler